Pääsiäisen hiljaiset ajatukset

Pääsiäisen hiljaiset ajatukset

Pääsiäisen hiljaiset ajatukset

Hei kaikki, samalla kun toivotan teille oikein rauhallista ja turvallista pääsiäisen aikaa, niin kirjoittelen myös ajatuksia, joita tämä aika on herättänyt mieleen.

Eipä olisi viime vuonna pääsiäisenä osannut ajatella miten tänä vuonna sitä vietetään. Hiljaisen viikon viettoa, niinhän tämä pääsiäinen on ja varsinkin tänä keväänä. Varmasti moni on viettänyt pyhiä perheen kanssa ruokaillen, kirkossa käyden, lapset virpoen, pääsiäismunia on etsitty ja rairuohot kasvatettu. Toki näitä asioita voi tehdä tänäkin pääsiäisenä, mutta osasta pitää nyt luopua ja keksiä jotakin innovatiivista tilalle. Onneksi on nämä älypuhelimet ja muu Skypen kaltainen teknologia. Hopeakodossakin on asukkailla ollut mahdollisuus ottaa yhteyttä omaisiin WhatsApp puheluilla hoitajien avustuksella. Aivan mahtava nähdä asukkaiden liikutus, kun saavat puhua niin sanotusti kasvotusten. On siinä saattanut hoitajallakin mennä vähän roska silmään vieressä.

Yhdessä tästä selvitään

Asukkaat ovat hyvin ymmärtäneet tilanteen miksi nyt ei voida mennä mihinkään tai kukaan tulla vierailemaan. Osa asukkaista ovat sen verran iäkkäitä, että ovat nähneet ja eläneet jo ennenkin valmiuslain ja poikkeustilan. Toki tilanne oli silloin todella erilainen ja pelottava. Pommit putosivat ja uhkasivat ihmishenkiä. Nyt putosi myöskin pommi nimeltään COVID-19 Koronaviirus, joka sekin erittäin vaarallinen, pelottava ja ihmishenkiä uhkaava. Hiljaiset ajatukseni ovat nyt heille ja läheisille, jotka taistelevat tautia vastaan. Voimia, sillä yhdessä tästä selvitään ja noustaan.

Hopeakodossa arkeen on mahtunut ulkoilua, jumppaa, virikkeitä, leipomista ja pääsiäisen valmistelua, kuten muinakin viikkoina. Kyllä tuntuu arkikin ihanalta, kun saamme olla turvassa.

Siispä lämmintä ja turvallista pääsiäisen aikaa teille kaikille kaikilta täältä.

Terveisin Pia